» Прикажи све сувенире

Архива вести:


Медијска подршка Сувенирима Србије
18/05/2007

Агенција БЕТА проследила је медијским кућама са којима сарађује информацију о почетку рада портала Сувенири Србије.

Вест је објављена у свим значајним дневним новинама, ТВ и радио станицама, као и на медијским интернет издањима. Такође, информација је објављена и на интернет странама Владе Републике Србије, Туристичке организације Србије, регионалних привредних комора, Пословног магазина и др.

О Сувенирима Србије (избор):

Влада Републике Србије
Туристичка организација Србије
Политика
Студио Б
Блиц

Захваљујући медијској подршци, до сада се на Конкурс пријавило више од 40 произвођача сувенира из свих крајева Србије. Пријаве се процесуирају и ускоро ће најбољи сувенири бити представљени на порталу.

Буди у Београду
17/05/2007

Конгрес Међународног медијског института (IPI) завршен је 16. маја у Истанбулу презентацијом Београда и Србије, као домаћина овог најзначајнијег светског конгреса посвећеног медијима за 2008. годину.

Медија центар, домаћин конгреса IPI 2008, поверио је Сувенирима Србије формирање промотивног сувенирског пакета за учеснике конгреса који су током тродневног скупа показали велико интересовање за производе из Србије.

Већина учесника је желела да научи како се свира српска фрула, хвалили су шљивовицу и слатке суве шљиве, веселили се звуку звончића.

Сувенирски пакет је садржао миришљаве врећице са босиљком и мајчином душицом, звончиће и дрвене фруле, опанчиће привеске, чокањчиће са шљивовицом и керамичке ћупове пуњене сувим шљивама.

Сви сувенири који се налазе у промотивном пакету, били су означени наменском марком IPI 2008 - "Be in Belgrade", у складу са кампањом домаћина конгреса, Медија центра, а која је покренута заједно са Градом Београдом, Министарством културе, Министраством спољних послова и уз подршку Председника Републике Србије.

Званични извештај Медија центра можете прочитати овде


Сувенири Србије у Истанбулу
04/05/2007

На овогодишњем конгресу медија IPI 2007, који се у мају организује у Истанбулу, одржаће се и представљање Београда и Србије као домаћина овог најзначајнијег светског конгреса посвећеног медијима, за 2008. годину.

За ту прилику Сувенирима Србије је поверено формирање промотивног сувенирског пакета за госте конгреса, који прати причу "Доживите Србију свим својим чулима" и састоји се од ручно везених врећица са босиљком, звончића и дрвених фрулица, опанчића привезака, стаклених чокањчића са шљивовицом и керамичких ћупчића пуњених сувим шљивама.

Сви сувенири који се налазе у промотивном пакету (5 врста), означени су наменском марком IPI 2008 - "Be in Belgrade", у складу са предлогом организатора конгреса, Medija Centra.


Туристички цвет за сувенир
30/04/2007

У суботу, 28. априла 2007. године, Туристичка организација Србије је доделила најзначајнију награду у туризму Србије, "Туристички свет 2007".

У категорији Сувенир, награду је добила Марија Клеут Гарић за сувенир "Београдске кућице", серијал од пет кућица израђених у форми минијатура које представљају значајне објекте града Београда.


Сувенири
13/08/2012

Медено срце је лепог изгледа.