» Прикажи све сувенире

Архива вести:


Лето у Западној Србији
00/00/0000

Промоција летње туристичке понуде регије Западна Србија биће одржана у периоду од 27. до 29. јуна 2013. године у Галерији ПРОГРЕС у Београду, на углу Кнез Михајлове и Змај Јовине улице. Радно време Галерије је од 10 до 21 час. ОТВАРАЊЕ је 27. јуна 2013. у 12 часова у простору Галерије, уз звуке ариљског Арлемма и наше познате пијанисткиње Саре Марјановић и уз укус традиционалне гастрономске понуде регије Западна Србија. Кроз изложбу туристичке понуде Западне Србије намера домаћина је да становницима и посетиоцима Београда приближе природне и културне лепоте туристичке регије Западне Србије - Златиборa, Сирогојнa, Тарe, Дринe, Мокрe Горe, Голијe, Златарa, Увцa, Лимa као и понуду Косјерића, Пожеге, Ариља, Ивањице, Ужица, Бајине Баште, Нове Вароши, Чајетине... У току трајања промоције имаћете прилику да видите и поставку Музеја на отвореном Старо село Сирогојно, традиционалне производе Западне Србије, уживате у звуцима трубе оркестра Дејана Лазаревића из Пожеге и промоцији јединствене манифестације посвећене традицији и деци, Лицидерском срцу која се одржава у августу месецу у Ужицу, Косјерићу, Бајиној Башти, Златибору и Новој Вароши. Током манифестације, биће промовисана и јубиларна 20. Дринска регата, као и ивањичка Нушићијада, ариљски Дани малине, косјерићки Чобански дани, Међународна колонија уметничке керамике Злакуса, Рафтинг Лимом, Златиборско и Ужичко културно лето, Златарфест...

Медијска подршка Сувенирима Србије
18/05/2007

Агенција БЕТА проследила је медијским кућама са којима сарађује информацију о почетку рада портала Сувенири Србије.

Вест је објављена у свим значајним дневним новинама, ТВ и радио станицама, као и на медијским интернет издањима. Такође, информација је објављена и на интернет странама Владе Републике Србије, Туристичке организације Србије, регионалних привредних комора, Пословног магазина и др.

О Сувенирима Србије (избор):

Влада Републике Србије
Туристичка организација Србије
Политика
Студио Б
Блиц

Захваљујући медијској подршци, до сада се на Конкурс пријавило више од 40 произвођача сувенира из свих крајева Србије. Пријаве се процесуирају и ускоро ће најбољи сувенири бити представљени на порталу.

Буди у Београду
17/05/2007

Конгрес Међународног медијског института (IPI) завршен је 16. маја у Истанбулу презентацијом Београда и Србије, као домаћина овог најзначајнијег светског конгреса посвећеног медијима за 2008. годину.

Медија центар, домаћин конгреса IPI 2008, поверио је Сувенирима Србије формирање промотивног сувенирског пакета за учеснике конгреса који су током тродневног скупа показали велико интересовање за производе из Србије.

Већина учесника је желела да научи како се свира српска фрула, хвалили су шљивовицу и слатке суве шљиве, веселили се звуку звончића.

Сувенирски пакет је садржао миришљаве врећице са босиљком и мајчином душицом, звончиће и дрвене фруле, опанчиће привеске, чокањчиће са шљивовицом и керамичке ћупове пуњене сувим шљивама.

Сви сувенири који се налазе у промотивном пакету, били су означени наменском марком IPI 2008 - "Be in Belgrade", у складу са кампањом домаћина конгреса, Медија центра, а која је покренута заједно са Градом Београдом, Министарством културе, Министраством спољних послова и уз подршку Председника Републике Србије.

Званични извештај Медија центра можете прочитати овде


Сувенири Србије у Истанбулу
04/05/2007

На овогодишњем конгресу медија IPI 2007, који се у мају организује у Истанбулу, одржаће се и представљање Београда и Србије као домаћина овог најзначајнијег светског конгреса посвећеног медијима, за 2008. годину.

За ту прилику Сувенирима Србије је поверено формирање промотивног сувенирског пакета за госте конгреса, који прати причу "Доживите Србију свим својим чулима" и састоји се од ручно везених врећица са босиљком, звончића и дрвених фрулица, опанчића привезака, стаклених чокањчића са шљивовицом и керамичких ћупчића пуњених сувим шљивама.

Сви сувенири који се налазе у промотивном пакету (5 врста), означени су наменском марком IPI 2008 - "Be in Belgrade", у складу са предлогом организатора конгреса, Medija Centra.


Туристички цвет за сувенир
30/04/2007

У суботу, 28. априла 2007. године, Туристичка организација Србије је доделила најзначајнију награду у туризму Србије, "Туристички свет 2007".

У категорији Сувенир, награду је добила Марија Клеут Гарић за сувенир "Београдске кућице", серијал од пет кућица израђених у форми минијатура које представљају значајне објекте града Београда.