» Прикажи све сувенире

Архива вести:


Позив за изложбу сувенира У Жагубици
07/05/2014

Општина Жагубица, дана 27. јуна 2014. године (петак), у Жагубици (Главна улица, Трг Јована Шербановића, Пчеларски едукативни центар), организује и ове године Изложбу сувенира и народних рукотворина.

Изложба сувенира и народних рукотворина је један од пропратних садржаја продајног карактера која се организује у оквиру Сабора „Врела Хомоља“ у Жагубици, учвршћујући своју позицију кроз одзив учесника и интересовање гостију манифестације.

Повезивање пријатеља и партнера манифестације Сабор „Врела Хомоља“ у Жагубици је стална обавеза и задовољство Општине Жагубица, а Изложба сувенира и народних рукотворина је место пословних контаката, интересовања и могућности за ширу сарадњу.

За представнике Туристичке организације, удружења жена са старим занатима и рукотворинама и произвођаче сувенира из вашег града обезбеђени су освежење, ланч пакети и  штандови за које није потребно платити котизацију.

Димензије штанда су 120х60цм.

У циљу боље организације и благовремене израде табле са називом ваше фирме/удружења за штанд, молимо вас да своје учешће потврдите најкасније до 30. маја 2014. године (петак) писмом на адресу: Ј.П. Туристичка организација општине Жагубица, Краља Милана 30, 12320 Жагубица или на е-mail: tozagubica@gmail.com.

Пријава треба да садржи назив фирме/удружења који ће бити штампан на табли за штанд и број особа која ће присуствовати изложби и предмет излагања.

Контакт особа: Милена Пајић, самостални стручни сарадник за оглашавање и маркетинг у Ј.П. Туристичка организација општине Жагубица, телефон: 012/7643-657, мобилни телефон: 062/8098-366.

Петровдански етно сајам
25/04/2014


Yдружење за неговање старих заната, српске традиције и рукотворина “Етно форма” организује традиционални “Петровдански етно сајам”.

Сајам ће бити одржан 12. јула 2014. године Јагодини.

Учешће на сајму за излагаче је бесплатно. Сајам је интернационалног карактера, а најављени су учесници из Европске Уније и суседних земаља. За детаље као и за пријаву контактирајте нас etnosajam2014@gmail.com   да би вам послали пријаву.


Пуно поздрава и свако добро.

Јованка Јевтић
Етноформа
064/9192652


Шљивовачки сајам домаће ракије
22/04/2014

Обавештавамо вас да се 7. Шљивовачки сајам домаће ракије организује 03. маја 2014. године у златиборском селу Шљивовица.

Програм сајма можете погледати i нa линку www.zlatibor.org.rs

На нашем сајту можете прочитати и вест о доласку гостију из Русије и Грчке на Златибор током васкршњих празника www.zlatibor.org.rs


Васкрс на селу - Посетите Косјерић!
02/04/2014

Васкрс на селу
Село Мионица (косјерска)

Од 18. до 20. априла 2014. г.
(на бази 25 – 30 особа)


Програм:

18.април – ВЕЛИКИ ПЕТАК:

12:00 Долазак у село Мионица. Смештај код домаћина, упознавање, добродошлица, посни ручак; одлазак на изношење плаштанице у цркву Успења Пресвете Богородице у оближњем селу Ражана; повратак у домаћинство, бојење јаја традиционалним методама; заједничка посна вечера у домаћинству.


19.април – ВЕЛИКА СУБОТА:


08:00 Доручак код домаћина; полудневни излет ,,Косјерић за незаборав''
14:00 Повратак код домаћина, ручак и поподневни одмор; заједничка посна вечера у другом домаћинству, после вечере одлазак на поноћну Васкршњу литургију у цркви у Ражани.


20.април – ВАСКРС:


08:00 Доручак уз Васкршња јаја и дружење са својим домаћинима
13:00 Заједнички Васкршњи ручак у трећем домаћинству
16:00 Полазак за Београда

 

Цена аранжмана: 65 еура (у динарској противвредности по курсу НБС на дан уплате)

Услови плаћања: до почетка аранжмана


Укључено у цену аранжмана:


• Смештај у домаћинствима на бази ПА (укључене две свечане посне вечере и свечани Ускршњи ручак)
• Организација излета и водички сервис
• Боравишна такса, осигурање и трошкови ТО Косјерић


Погледајте како је изгледао један Васкрс у селу Мионица код Милесе и Милутина Јовановића:

https://www.youtube.com/edit?video_id=j8gQIaasZeE&video_referrer=watch

 


И фотографија је сувенир - фото конкурс
01/04/2014

Културни центар Топола
расписује
наградни фото конкурс са темом:

„Топола – успомене и сећања“


Конкурс је пре свега намењем посетиоцима  Тополе који су имали прилике да посете наш град, али и свима осталима који у својим породичним архивама имају фотографије које су начинили сами или које су дошле у њихов посед приликом посете Тополи.

 

Правила конкурса:

На наградни конкурс може се послати највише две фотографије (било поштом или електронским путем), али на само један од ова два начина.

На адресу Културног центра Топола, Булевар вожда Карађорђа б.б., 34310 Топола, послати израђене фотографије, са (оквирном) годином настанка исте, као и име, презиме, адресу и број телефона учесника који је шаље. Такође, фотографије је могуће послати и електронски, на е-маил адресу Културног центра Топола, kctopola@open.telekom.rs, са назнаком „За фото конкурс“, са (оквирном) годином настанка исте, као и име, презиме, адресу и број телефона учесника који је шаље.

Фотографије послате електронским путем морају бити у jpg/jpeg/gif формату, док фотографије послате поштом немају ограничења димeнзија. На фотографијама су дозвољене једино корекције боје и оштрине. Фотографије које буду имале друге врсте интервенција неће бити прихваћене.

Конкурс је отворен од 31. марта до 30. априла 2014. године.

 

Прва три места очекују награде.

Прва награда: Викенд за двоје на Опленцу
Друга награда: Вина са Краљевог подрума
Трећа награда: Књиге у издању Културног центра Топола


Награде ће победницима бити додељене током маја 2014. године, а победници ће благовремено бити обавештени о исходу конкурса.

Организатор конкурса задржава право да прихвати или не прихвати фотографију за коју сматра да не одговара теми конкурса или која технички не задовољава минимум критеријума који одређује конкурс, без посебних објашњења.

 

ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАТИ:

Организатор има право на коришћење свих пристиглих фотографија у оквиру конкурса за промоцију фото конкурса у било кoм облику и у било ком медију, као и за будуће објављивање у сврху промоције општине Топола кроз израду публикација, брошура, разгледница, сувенира, билборда и слично.

При томе ће организатор настојати да наведе име аутора, али не одговара уколико то уредништво другог медија не учини. При оваквом коришћењу Организатор се ослобађа од било каквих потраживања од стране Аутора фотографија на конкурсу.


Стручни жири ће оцењивати пристигле фотографије и одабрати победнике.

Одлуке жирија су коначне, а право тумачења пропозиција има Организатор. Организатор не сноси одговорност за евентуално копирање, неовлашћено објављивање и сл. приспелих и објављених фотографија.


Ауторска права:

 

Учесници који кандидују фотографије на конкурс морају имати неотуђиво ауторско право на те фотографије које је дефинисано важећим законима о ауторским правима. Организатори се одричу одговорности у случају повреде ауторских права стране трећег лица. Уколико организатори посумњају да неко поставља фотографију на коју нема ауторско право, могу затражити додатни доказ о ауторству или без додатног објашњења дисквалификовати тај рад из даљег такмичења.

Слањем фотографија учесници преносе ауторска права на организаторе на начин да Културни центар Топола има право на коришћење свих објављених фотографија за потребе промоције овог фото конкурса у било којем облику и на било којем медију.


Аутори су такође сагласни да Културни центар Топола има право на коришћење свих објављених фотографија у сврху промоције општине Топола: израду публикација, брошура, разгледница, сувенира, билборда и слично.

При оваквом коришћењу изабраних фотографија организатори се ослобађају од било каквих потраживања од стране аутора. Где је то могуће, организатори ће настојати да наведе име аутора коришћених фотографија.