» Прикажи све сувенире

Архива вести:


Базар старих заната у Шапцу
17/10/2014

У организацији Туристичке организације Шапца и Шабац Fashion Day-а, одржаће се 22. по реду Базар Старих и уметничких заната и то у петак 31.10.2014. од 10:00х до 22:00 ч. испред старе Робне куће у градској пешачкој зони Шапца (Карађорђева улица).

Право на учешће имају сви креативни људи који се баве старим и уметничким занатима као и домаћом радиности, уникатном гардеробом, накитом и модним детаљима, природном козметиком, употребним и декоративним предметима за кућу, сликарством, фотографијом итд. и желе да продају своје радове.

Потребно је послати пријаву са следећим информацијама:

1. име и презиме
2. контакт телефон, имејл
3. линк до Ваше  FB странице, профила или веб сајта
4. укратко шта бисте излагали, где сте до сада излагали и једну фотографију

Пријаве слати на имејл: bazarsabac@gmail.com са назнаком Базар. Замолили бисмо Вас да нам пријаву пошаљете најкасније до понедељка 27. октобра 2014.

 

 

 


IV РУМФЕСТ 2014.
30/07/2014

Прве августовске суботе наш град ће поново бити у знаку Румфеста, манифестације која афирмише наш завичај као простор у којем се одвајкада добро и квалитетно јело и пило.
Туристичка организација општине, под покровитељством румске општине и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, по четврти пут организује фестивал фрушкогорских вина и сремских гастрономских прерађевина и специјалитета. За ту прилику, ће на Главном градском тргу осванути Винска улица у којој ће винари и месари нудити на дегустацију и продају своје традиционалне производе. Ову понуду допуниће и вредне сремске домаћице са разним врстама сланих и слатких колача, карактеристичних за манифестацију под називом „Сремски колач“ која се почетком марта одржава у нашем граду. Њима ће се, по обичају, у задњем делу трга, са својим продајним штандовима, придружити и излагачи на Базару креативности у организацији Регионалне женске иницијативе „Панонка“.
У вечерњим сатима у Винској улици ће бити посебно занимљиво, будући да је познати румски гастроном Зоран Свирчев Свирко одлучио да суграђанима и гостима понуди на дегустацију свој нови производ, брендирану кобасицу „Свирулина“, која би могла да постане заштитни знак не само Румфеста него и овог дела Срема, а поред тога на истом штанду посетиоци ће моћи да уживају и у Свирковом јунећем гулашу у лепињи. Свој удео у фестивалској понуди за дегустаторе имаће и Рибљи ресторан „Коноба“ са рибљом чорбом и пужевима. Ова понуда биће бесплатна за посетиоце Румфеста, од којих се очекује да још једном потврде своју хуманост у виду помоћи људима страдалим у поплавама кроз добровољне новчане прилоге које ће остављати у кутијама на том и штанду Туристичке организације.
Свој допринос овој манифестацији даће и овог пута чланови Удружења Европски вински витезови Свети Георгфије, најбројнијег и најактивнијег удружења, који овакве прилике користе за афирмацију и ширење винске културе и пропагирање умерености у пијењу, кроз коју се у вину ужива свим чулима.
Велико финале овогодишњег Румфеста биће концерт групе „Неверне бебе“ која би својом музиком требало да задовољи млађу публику али и припаднике старијих генерација.
Будући да је за 2. август најављено лепо време, а посебно имајући у виду да ће се на концерт „Неверних беба“ надовезати Пена парти на румском Брегу и да је то први дан августовског вашара, за очекивати је да ће Румфест четврти пут заредом окупити велики број Румљана и гостију из околних места на пријатно и весело дружење у режији Туристичке организације општине Рума.

Субота, 2. август 2014. IV РУМФЕСТ
10 час. Винска улица и Базар креативности
18 час. СВИРКОВ ШТАНД дегустација („Свирулина“, гулаш у лепињиу, рибља чорба, пужеви)
20,45 час. Свечано отварање Румфеста, Удружење Европски вински витезови „Свети Георгије“
21 час. Концерт групе „Неверне бебе“

Наставак ревитализације Баре Трсковаче
23/07/2014

Туристичка организација општине Рума, управљач Заштићеног станишта „Бара Трсковача“ наставља са ревитализацијом овог подручја.
Путем пројеката добили смо средства у износу од 1.300.000,00 динара од Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, при чему је 700.000,00 намењено санацији и унапређењу рибљег подручја, а 600.000,00 динара определили смо за уређење туристичко-едукативних стаза. Ово последње ће обухватити и изградњу још једног објекта на Трсковачи: због растућег броја птица (тренутно их је око 150 врста) ускоро ће ово подручје бити богатије за још једну осматрачницу намењену управо посматрању птица. За локалитет је одређен повремено плављен сектор где је, након теренских обилазака и истраживања процењено да борави највише врста птица мочварица, те је као такав атрактиван заљубљеницима у птице и природу и све оне који уживају у оваквом виду туризма.

Позив за манифестацију регије Западне Србије
01/07/2014

Задовољство нам је да Вас позовемо на промоцију
туристичке понуде, са нагласком на манифестације, које ће се током лета
организовати у регији Западна Србија.

Промоција ће се одржати од 03. до 04. јула у Галерији Прогрес, у 
Београду.
Активно учешће у промоцији, имаће и Туристичка организација Златибор.

Позивамо Вас на отварање промоције у четвртак, у 12 часова.
Истог дана моћи ћете да погледате модну ревију - Сирогојно џемпера
и да уживате у звуцима трубачког оркестра Дејана Јевдјића.
У петак  ће наступом бенда Бад Цопy бити најављен рок фестивал "Хиллс Уп", који се по први пут организује на Златибору.Моделар за нове сувенире
27/05/2014

Уколико сте заинтересовани за производњу нових сувенира, прослеђујемо контакт моделара Бојана Ђорђевића који израђује моделе (магнети, рељефи, фигуре...) у складу са посебним наруџбинама.


Контакт:

Бојан Ђорђевић, Лесковац
Моб: 064 97 46 914
Мејл: bojandjordjevic1967@gmail.com